Antivirusi in Windows 8

Windows 8 este un sistem de operare nou, in faza incipienta, insa creatorii de virusi nu stau degeaba. Deja au aparut cateva versiuni de virusi pentru noul sistem de operare de la Microsoft.
Tocmai de aceea, angajatii de la Microsoft imbunatatesc Microsoft Security Essentials, adica Windows Defender, asa cum este el numit acum.
De la Windows 7 stiti ca Windows Defender isi face update o data pe zi, asadar, eu sunt reticient fata de posibilitatile angajatilor de la Microsoft care incearca sa faca un antivirus bun pentru utilizatori.
Asadar, trebuie sa ne orientam spre alti antivirusi compatibili cu Windows 8. Nu este usor de facut o lista cu cei mai buni antivirusi pentru Windows 8, avand in vedere ca inca nu a aparut o versiune finala, iar dezvoltatorii de antivirusi nu vor sa riste si sa creeze un soft prost prin care sa-si strice imaginea.

Lista antivirusi FREE in Windows 8

Dupa parerea mea, cel mai bun antivirus free compatibil cu Windows 8 este versiunea free a celor de la Avira. Este un antivirus cu detectie buna si deviruseaza foarte bine fisierele infectate. Cel mai important lucru, dupa parerea mea este ca isi face treaba singurel, isi face update singur, fara a ma deranja pe mine cu tot felul de notificari. Acesta se poate descarca de aici.

A doua varianta FREE pe care v-o recomand este antivirusul AVAST. Acesta desi are un consum mai mare de resurse, merge impecabil si detecteaza tot ce misca. Daca in trecut era o problema cu dezinstalarea acestuia, dezvoltatorii anunta ca in Windows 8 nu vor mai fi probleme de acest fel. Puteti sa-l descarcati de aici.

Al treilea antivirus pe care vi-l recomand este deja cunoscutul AVG Antivirus. Versiunea Free se incadreaza perfect pentru utilizatori. Zi de zi face update-uri, solutioneaza destul de rapid noii virusi de pe internet. Daca il setati optim puteti avea rezultate extraordinare cu acesta. Il puteti descarca de aici.

Lista antivirusi comerciali in Windows 8

Stiu ca in Romania nu prea se cumpara antivirusi cand sunt “la liber” pe internet, totusi acestia sunt mult mai bine optimizati.

Cel mai bun antivirus de pe piata la ora asta este, dupa parerea mea, Kaspersky. Se poate configura usor, pot fi dezactivate toate notificarile, se poate seta nivelul de scanare, si foarte, foarte multe alte optiuni. Daca aveti fonduri suficiente, vi-l recomand. Merita. Versiunea pentru 30 de zile se poate descarca de aici.

Pe locul doi situez pe cei de la Panda Antivirus. Acestia fac internetul sigur, dar pentru asta trebuie sa va asteptati la un consum foarte mare de resurse. Este foarte bine customizat, vine si cu anti-spyware si un firewall interesant. Varianta TRIAL a antivirusului Panda se poate descarca de aici.

Al treilea loc este pastrat pentru versiunea platita a celor de la Comodo. Acestia au reusit niste lucruri incredibile si cu varianta de antivirus FREE, dar varianta PRO este absolut uimitoare. Usor de folosit, light. Puteti sa descarcati ambele versiuni de aici.

 

Cam astia ar fi cei mai buni antivirusi pentru Windows 8 la ora actuala. Tin sa mentionez totusi ca, daca aveti unul dintre antivirusii de mai sus sau daca aveti altul nu inseamna ca trebuie sa va jucati cu virusii. Acestia sunt de doua tipuri, activi si pasivi. Poti avea zeci, mii de virusi inactivi printr-un folder in calculator avand cel mai bun antivirus, dar poti avea si ghinion ca unul activ sa va strice toate fisierele sistemului de operare…sau mai rau, sa va fure date cu caracter personal sau chiar bani.
Puteti sa cititi articolul de aici in care se vorbeste despre cum sa scapati de virusi.

Aboneaza-te la NewsLetter

De obicei, trimit un mail o data pe saptamana cu noutatile de pe blog.

Cei care au vizitat articolul "Antivirusi in Windows 8" au cautat:

 • descarca antivirus windos8
 • download topul cei mai buni antivirusi
 • antivirus free pt windows 8.1
 • care este cel mai bun antivirus pentru windows 8 free
 • care este cel mai bun antivirus pentru windows 8
 • cum pot sa dezinstalez antivirusul din windows 8
 • e bun undows defender windows8
 • un antivirus free si bun pt windows 8
 • ceas win 8.1
 • antivirusi compatibili cu windows 8
3 Responses to “Antivirusi in Windows 8”
 1. Videochat Iasi says:
 2. cristian says:
  • Yamasha says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *