Cum intru in BIOS in Windows 8.1?

Noile calculatoare, asa cum bine stiti, sunt foarte rapide. Este si normal, ne dezvoltam, vrem si mai multa viteza. Pana unde, pana cand?! Nu se stie.

Avem laptopuri, avem tablete, calculatoare, acestea mai nou sunt dotate cu SSD-uri. Daca vreti sa aflati mai multe despre acestea, cititi aici.

Problema pe care am intampinat-o de ceva timp a fost ca am un calculator si un laptop de generatie noua, cu UEFI. Nu trebuie sa o luati ca pe o lauda, dar s-a intamplat ca eu sa nu apuc sa intru in BIOS.

Cum intru in BIOS in Windows 8.1?

Nu am facut o cautare pe internet, am incercat sa ma descurc cu ce stiam eu, asa ca am incercat intai sa dau reinstall din Windows 8.1

Este o optiune OK, dar dureaza mult mai mult fata de o reinstalare pe “curat”. Asadar, doream clasica reinstalare, de pe stick, cu bootare samd.

De curand am aflat ca este chiar sub nasul meu optiunea.

Nu mai trebuie sa desfac SSD-ul ca sa pot reinstala, ci trebuie sa facem urmatorii pasi:

Apasam tasta Windows+C sau mergem in coltul din dreapta pana ne va aparea Charm Bar. Vom merge la Settings si vom da Change Pc Settings.

Vom merge la Update and Recovery si vom selecta Restart Now de la meniul Advanced Setup.

boot-windows8.1-pas1

Imediat dupa ce facem acest lucru calculatorul se va restarta si va aparea interfata exact ca in poza de mai jos.

boot-windows8-pas2

Va trebui sa selectam exact ca in poza Troubleshoot si ne va aparea inca o fereastra cu Advanced Options.

boot-windows8-pas3

Dupa ce vom apasa Advanced options, se va deschide o fereastra cu mult mai multe optiuni. Daca nu ma insel, v-am mai povestit de ea in tutorialul System Restore.

De data aceasta vom alege UEFI Firmware Settings.

boot-windows8-pas4

Aceasta optiune face ca sistemul sa se restarteze direct in BIOS.

boot-windows8-pas5Mi se pare extrem de utila aceasta interfata, chiar m-a scutit de timp si nu intelegeam cum de nu pot intra in BIOS pe Windows 8.1. 

Totusi nu inteleg de ce producatorii aleg ca BIOS-ul sa-l modernizeze, sa-l faca utilizabil cu mouse-ul, sa sincronizeze ceasul si alte nebunii. Mai bine ar imbunatati sistemele de operare, compatibiltatea dintre componente, nu un sistem pe care il folosesti doar la reinstalarea Windows-ului sau a altei distributii.

 

Cei care au vizitat articolul "Cum intru in BIOS in Windows 8.1?" au cautat:

 • cum intru in bios pe windows 8
 • cum intru in bios la windows 8
 • cum pot intra in bios window 8
 • cum intri în bios la w8
 • cum bootez windows 8 bios
 • cum intru in bios la leptop htp
 • cum intri in boot pe windows 8
 • cumintru in bios windows 8
 • cum intru in bios in win 8
 • cum seintra in bios in windows 8.1

Comments

 1. Andrey says

  O metoda cat se poate de interesanta, cam asa cu tehnologia. Eu am avut o problema de intrare in bios cand am instalat ubuntu :)

 2. Vlad says

  Când ajung in meniul Advance Options , mie nu imi apre ,UEFI Firmware Settings, stie cineva care ar fi problema si cum pot face sa apara acolo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>